Wordt HT-lid

Help & info

Wat is het voordeel van ingelogd zijn op HT Pedigree?

Als je een gratis account aanmaakt krijg je verschillende mogelijkheden om meer uit HorseTelex te halen. Zo krijg je de optie om paarden toe te voegen aan de HorseTelex database. Ook kan je vragen om wijzigingen (bv. een sportstand doorgeven). Verder heb je de mogelijkheid om een 'mijn paarden'-lijst aan te maken. Je kan dan ook opmerkingen/notities toevoegen die alleen voor jou zichtbaar zijn. Ten slotte kan je de combinaties die je met 'virtueel dekken' hebt aangemaakt opslaan, inclusief opmerkingen. HT-leden hebben nog veel meer voordelen en mogelijkheden om het HorseTelex-platform ten volle te gebruiken. Er is keuze uit een PLUS of TOP abonnement, klik hier voor de mogelijkheden en voordelen

Hoe maak ik een gratis HT-account aan?

Klik bovenaan op het item 'aanmelden'. Hier kan je jouw persoonlijke gegevens invoeren. Je gebruikersnaam is je email. Je wachtwoord ontvang je per email.

Ik heb een account aangemaakt. Waarom heb ik geen wachtwoord ontvangen?

E-mails belanden weleens in de 'spam' of 'ongewenst e-mails'. Check of daar de mail is binnengekomen. Kan je de mail ook hier niet vinden? Mail ons dan op info@horsetelex.nl en we versturen je opnieuw het wachtwoord.

Waarom zou ik betalen voor een abonnement bij HorseTelex?

Met een betaald abonnement opent zich een wereld met tal van mogelijkheden en functionaliteiten. Je hebt de keuze uit het PLUS of TOP abonnement. Voor een vergelijking tussen de pakketten kunt u hier kijken

Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Log eerst in op HorseTelex en ga naar 'Mijn HT'. Hier kan je je wachtwoord veranderen.

 

MOGELIJKHEDEN MET EEN ABONNEMENT

Hoe word ik HT-Lid zodat ik alle mogelijkheden van HorseTelex tot mijn beschikking heb?

HorseTelex biedt twee betaalde abonnementen aan: PLUS en TOP. Je kan de voordelen van beide abonnementen inzien door op de gele button 'Word HT-Lid' (homepage) te klikken. Hier kan je ook lid worden door aanmeldformulier volledig in te voeren. Na het verzenden van de informatie ontvang je zo spoedig mogelijk bericht als je account is vrij geschakeld. Een factuur wordt achteraf naar je emailadres verzonden.

Hoe leg ik mijn paardenlijst aan?

Log in. Ga naar MIJN HT en kies MIJN PAARDEN. Kies: 'Voeg een paard toe aan mijn paardenlijst'. Het paard wordt automatisch aan je paardenlijst toegevoegd. Vergeet niet om 'Bewerk paard' (aan de rechterkant) volledig in te vullen. Hiermee verschijnt je naam en overige gegevens bij de afstammingstabel van het paard.

Hoe voeg ik een foto toe aan een paard?

Klik in je paardenlijst op het icoon ' foto/video galerij'. In een PLUS abonnement kunt je één foto en één video aan je paard toevoegen. In het TOP abonnement kun je onbeperkt foto's en vijf video's aan je paard toevoegen.

Hoe voeg ik een video toe aan een paard?

Klik in je paardenlijst op het icoon ' foto/video galerij'. In een PLUS abonnement kunt je één foto en één video aan je paard toevoegen. In het TOP abonnement kun je onbeperkt foto's en vijf video's aan je paard toevoegen.

Waarom staan mijn NAW-gegevens niet vermeld bij de pedigree van mijn paard?

Als je een paard hebt toegevoegd aan 'Mijn paarden' worden je gegevens NIET automatisch vermeld bij je paard. Klik in jouw paardenlijst op 'bewerk paard' (pennetje) en vul de velden 'categorie' en 'mijn relatie met dit paard' in. Alleen dan verschijnen jouw NAW-gegevens bij het paard.

 

MIJN HT

Ik ben als HT-Lid (PLUS/TOP) ingelogd op de website. Wat zijn de mogelijkheden die ik tot mijn beschikking heb binnen 'MIJN HT'?

Als je bent ingelogd kun je via MIJN HT naar het beheer van je stalpagina.  

 

PEDIGREE

Hoe zoek ik een paard op?

Een paard zoek je op door bovenaan op de homepagina het veld 'zoek een paard' in te vullen met de naam van het paard. Je kan ook zoeken op vader of moeder direct vanaf de homepage.

Hoe vind ik het juiste paard als meer paarden dezelfde naam hebben?

Sommige namen komen zeer vaak voor. Om dan het juiste paard te vinden kan je het best 'geavanceerd zoeken' gebruiken. Dan krijg je de mogelijkheid om te zoeken op moedersvader, geboortejaar, FEI nr., stamboek en UELN nr.

Hoe voeg ik een paard toe?

In de tweede menubalk vind je onder 'Meer' de optie om een paard toe te voegen.

Hoe voeg ik een embryo toe?

In de tweede menubalk vind je onder 'Meer' de optie om een embryo toe te voegen. U dient te zijn ingelogd.

Welke informatie heb ik minimaal nodig om een paard succesvol toe te voegen aan de HT database?

Ideaal is het als je alle gevraagde velden kunt invullen. Maar de volgende velden zijn verplicht: naam, geslacht, geboortejaar, stamboek en voortplanting. Als je een veulen wilt toevoegen dat nog geen naam heeft, gebruik dan de eerste letter van de vader (zonder punten of komma's en gebruik niet NN) als naam voor het veulen.

Hoe wijzig ik de informatie van een paard?

Heb je een fout gevonden in de informatie van een paard, of wil je een alias (andere naam) of andere informatie toevoegen of wijzigen bij een paard? Vul dan het wijzigingsformulier correct in. Dit doe je door de pedigree van het paard op te zoeken en onder de pedigree te klikken op de button 'Wijzig'. Dit verwijst je door naar een wijzigingsaanvraag. Vul hier de aanpassingen in en HorseTelex zal z.s.m. de aanvraag behandelen en, bij akkoord, doorvoeren.

Hoe kan ik een sportstand wijziging doorgeven?

Als je een sportstand wilt toevoegen aan een paard (springen, dressuur, eventing), kan je dit doen door onder de pedigree van het paard op 'wijzigen' te klikken. Hier kan je kiezen voor verschillende sportprestaties. Let op: bij een sportstand vanaf het 1.30m (springen), Prix St. Georges (dressuur) of CCI2 (eventing) hebben wij bewijs nodig dat het betreffende paard dit niveau behaald heeft. Wij controleren op websites zoals de FN (Duitsland), BLUP.se (Zweden), FFECompet (Frankrijk), KWPN/KNHS (Nederland), SJI.ie (Ierland), etc. Stuur een link mee, zodat wij de wijziging nog sneller kunnen doorvoeren.

Hoe vind ik de sportresultaten van een paard?

Zoek de pedigree van een paard op. Als er sportresultaten bekend zijn bij HorseTelex dan zullen deze hier worden getoond. Om alle internationale sportresultaten in te zien klik je op de rode button RESULTS.

Waar kan ik sperma van een hengst kopen?

Als er sperma beschikbaar is van een hengst, en als deze informatie bekend is bij HorseTelex, dan zal dit worden getoond boven de pedigree van de hengst.

Hoe zie ik of een paard te koop is?

Als een paard te koop is, wordt dit bij de pedigree van het paard aangegeven met een blauwe button FOR SALE.

Hoe en waar zie ik wie de fokker, eigenaar of de ex-eigenaar is van een paard?

Alle HorseTelex-leden die over een abonnement op HorseTelex beschikken (PLUS of TOP) kunnen hun naam en NAW-gegevens plaatsen bij hun paard. Je ziet deze gegevens staan boven de pedigree van een paard.

Waar vind ik de collectie van een veiling?

Op de tweede menubalk vind je het menu-item 'Veilingen'. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare veilingen op HorseTelex. Er is een ruime keuze aan selectiemogelijkheden beschikbaar.

Waar vind ik de collectie van een hengstenkeuring?

Op de tweede menubalk vind je het menu-item 'Keuringen'. Hier vind je een overzicht van alle grote en kleine hengstenkeuringen.

 

PROMOTIE

Hoe kan ik een banner plaatsen op HT ter promotie van mijn organisatie?

Over het gehele HorseTelex platform zijn er verschillende ruimtes voor banners beschikbaar. Heb je interesse om ook jouw banner bij ons te plaatsen, neem dan contact op met info@horsetelex.nl of bel ons op +31 614508444.

Hoe kan ik de sportresultaten van paarden presenteren op mijn eigen website?

Hengstenhouders, veilingorganisaties en stamboeken presenteren de sportresultaten van hun paarden automatisch op hun website. Deze informatie wordt door HorseTelex Results dagelijks ge-update. Heb je ook interesse om de laatste resultaten van jouw paarden automatisch te publiceren op je website? Neem dan contact op met Horsetelex om de mogelijkheden te bespreken: +31 614508444.

 

Snow
Snow
Snow
Snow