Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Amantino overtuigt in München-Riem

6 apr. 2008

Anderhalf jaar geleden, op de hengstenkeuring 2006 van het Westfaalse stamboek, werd de hengst Amantino (v.Amantus) met de hakken over de sloot goedgekeurd. De toen nog jeugdige hengst kon nog niet overtuigen. Afgelopen week won de hengst van springruiter Lutz Gripshöver in München-Riem met glans de 30-dagentest.

Amantino (Amantus x Pinocchio) scoorde maarliefst een 9 gemiddeld voor alle onderdelen. Zijn gemiddelde voor de springonderdelen kwam zelfs uit op een 9,36.
De deelname aan de 30-dagentest in München-Riem was niet heel groot, tien hengsten namen deel aan de test in het voormalig Olympisch stadion in München. Opvallend waren de enorm hoge cijfers. Het laagste gemiddelde, een 7,0, werd behaald door de volbloed Flying Hero xx (Cassio xx x Formidable xx). Hij behaalde een 7,63 voor zijn interieur, een 7,25 voor de stap, een 6,25 voor de draf, een 6,38 voor de galop, de rittigkeit werd met een 7,13 beloond en dat cijfer was er ook voor het springen.

Amantino excelleerde dus in het springen, maar zijn dressuurgemiddelde was met een 8,54 ook bepaald hoog te noemen.

Ook voor de andere deelnemende hengsten waren er hoge punten. Zo behaalde de hengst Flamaz (Freudenstern x Almaz) gemiddeld een 8,66 waarmee hij de tweede plaats opeiste. Ook zijn cijferlijst bestond uit louter 8-en en 9-ens. De hengst Caladetto (Calato x Caletto II) werd met een eindgemiddelde van 8,63 derde. Deze springgefokte hengst liet het hoogste cijfer noteren dat vergeven werd voor de draf, een 9,25. Derde werd Lordinio (Lordanos x Cor de la Bryere) met een gemiddelde van 8,31, de vierde plaats ging naar Log In (Locato x Donnerhall) met een 8,28 en vijfde met gemiddeld een 8,0 werd Coco Bongo (Caretino x Calido I).

Snow
Snow
Snow
Snow