Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Bob Prakken gaat op herhaling

21 sep. 2011

Geen grote uitschieters, gisteravond in een bomvolle Willem Alexanderhal van het KNHS Centrum. Maar de 19-de Prinsjesdagveiling behaalde wel een bevredigend gemiddelde van 9300 euro.

In vlot tempo bracht veilingmeester Hans Sinnige de kwaliteitsvolle veulens voor mooie prijzen aan de man, zonder daarbij tot extreme hoogten te stijgen. In de brede kopgroep van topveulens was Get-Off (v.Numero Uno), de volle broer van het Grand Prix-springpaard Take Off, met 36.000 euro de duurste.

Bob Prakken kon zijn geluk niet op, toen hij na een lang biedduel met meerdere geïnteresseerden aan het langste eind trok. Prakken kocht in 2006 het hengstveulen Bustique (v.Indoctro), dat later uitgroeide tot de reservekampioen van de KWPN-hengstenkeuring en goedgekeurde hengst. Dit keer viel zijn oog op een vergelijkbaar hengstveulen. Zoals Bustique de volle broer is van de Grand Prix-merrie Mustique, is Get-Off de volle broer van de topmerrie Take-Off van Eric Lamaze. En ook bij Get-Off loopt het bloed van de stempelhengsten Indoctro, Grannus en Argentinus door de aderen.

Springpaarden het duurste
De springpaarden waren gisteravond in het KNHS Centrum iets duurder (9400 gemiddeld) dan de dressuurgericht gefokte veulens (8500). De hengstjes brachten gemiddeld 9400 euro op, de merrietjes realiseerden gemiddeld 7600 euro. Met een opbrengst van gemiddeld 11.000 euro groeide het kopersvertrouwen in de genetisch zeer exclusieve drachtigheden.

Paul Schockemöhle
De 19-de editie van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag trok een volle Willem-Alexanderhal. Niet alleen de VIP-tafels, maar ook de blauwe kuipjes aan de overzijde waren volledig gevuld. Ook veel buitenlandse kopers mengden zich in de strijd om de elitecollectie. Joseph Klaphake en Ulf Möller kochten vier veulens voor Paul Schockemöhle. Onder hen het schitterend gelijnde en zeer goed bewegende hengstveulen Cascade (v.Casall la Silla, Holsteiner stam 8798), dat 26.000 euro opbracht.

Quickly LVP
Jan Vink kocht het één na duurste veulen, de goed ontwikkelde en aansprekende Quick Star-zoon Quickly LVP (35.000 euro). Cock Mudde is de nieuwe eigenaar van de geweldig bewegende Genetic Black. Met 25.000 euro werd deze opeenstapeling van Grand Prix-genen (Jazz x volle zuster van Painted Black) het duurste dressuurveulen. Duizend euro minder werd betaald voor het beeldschone hengstveulen Gaudi Vita (v.Apache).

Drie dressuurgericht gefokte merrieveulens brachten 15.000 euro op: Glowy (v.Ampere), Golden Lady Texel (v.Totilas) en Gorgeous Vurona (v.Fürst Heinrich).

Ton Vullers Fokker van het Jaar
Ton Vullers van Animal Embryo Centre Diergaerderhof werd uitgeroepen tot Fokker van het Jaar. De embryo-specialist speelt een voortrekkersrol als het gaat om het stimuleren van het gebruik van vrouwelijk topmateriaal in de fokkerij. Vullers kreeg uit handen van bestuurslid Gem Dekker een herinneringsschaal uitgereikt.

Snow
Snow
Snow
Snow