Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Zhivago, Eurocommerce Zürich en Tuschinski gekeurd in Oldenburg

17 dec. 2007

De nakeuring van het Oldenburger stamboek vond afgelopen donderdag plaats, zeven hengsten kregen een positief keuroordeel en 14 hengsten werden voor de Oldenburger fokkerij erkend. Joop van Uytert keerde met vier Oldenburgs gekeurde hengsten rijker huiswaarts. Verrichtingskampioenen Zhivago (v.Krack C) en Eurocommerce Zürich (v.Eurocommerce Berlin) mogen zich nu ook Oldenburger hengst noemen. Tuschinski (v.Krack C) en de Holsteiner kampioen Diarado (v.Diamant de Semilly) kregen eveneens een knik van de Oldenburger keurcommissie.

"We hebben nog enkele zeer interessante hengsten voor onze fokkerij kunnen erkennen en keuren", vertelde fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof na afloop. Hij keurde met zijn collega's zeven twee en een halfjarige hengsten goed voor het Oldenburger stamboek en twaalf oudere hengsten werden erkend. Bij het springstamboek Oldenburg International was er een erkenning voor drie hengsten en twee jonge hengsten werden gekeurd. De hengsten Diarado (Diamant de Semilly x Corrado I) en Califax (Calido I x Julio Mariner xx), die beide komend dekseizoen bij Paul Schockemöhle ter dekking komen te staan, werden zowel voor het Oldenburger stamboek als voor Oldenburg International gekeurd.

Over de kersverse KWPN-verrichtingskampioenen Zhivago (Krack C x Jazz) en Eurocommerce Zurich (Eurocommerce Berlin x Concorde) hoefde de keurcommissie in Oldenburg niet lang te twijfelen. "De twee hengsten lieten zich zeer goed zien en bdeschikken over veel eigenschappen die we graag in onze fokkerij zien", liet fokkerijleider Schulze-Schleppinghof weten. "Zhivago heeft een prachtig langelijnd model en beschikt in beweging over zeer veel zelfhouding en gaat mooi de bergop", vertelt Schulze-Schleppinghof over de bruine reservekampioen van de KWPN-keuring 2007.

Schulze-Schleppinghof is ook vol lof over de KWPN-springkampioen van 2007, Zürich. "Dat is een hengst met een geweldige techniek, elke keer gaat hij op de zelfde fenomenale manier over de sprong." Ook Tuschinski (Krack C x Pion) mag zich nu Oldenburger hengst noemen, ook hij werd erkend zonder dekbeperking. De fenomenale kampioen van de Holsteiner keuring van dit jaar, Diarado (Diamant de Semilly x Corrado I), ook deels in bezit van Joop van Uytert, werd gekeurd. De zwarte schoonheid, die in het Holsteiner Verband en Paul Schockemöhle zijn mede-eigenaren heeft, werd maar al te graag aangekeurd door de Oldenburger fokleiding. "Hij heeft alles wat je je in een modern springpaard wenst", zegt Schulze-Schleppinghof over de hengst.

Het Oldenburger stamboek is middels de nakeuring en erkenning 21 gekeurde hengsten rijker. Zeven twee-en-een-halfjarige hengsten werden gekeurd, daaronder twee zonen van Sir Donnerhall. Verder werden zonen van Clay, Abke, Hochadel, Lord Loxley en Ludwig von Bayern goedgekeurd. Erkend werden zonen van Fürst Piccolo, Sir Donnerhall, Oliver Twist, Sambertino, Riccione, Waterford, Rockwell, Contendro en Stedinger.

Bij het springstamboek Oldenburg International was er een goedkeuring voor twee hengsten en een erkenning voor drie hengsten. Twee zonen van Cassini en een Stakkato kregen een knik van de Oldenburger keurcommissie. "We zijn zeker tevreden met de opbrengst van deze nakeuring", liet dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof na afloop weten.

Snow
Snow
Snow
Snow