Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Interessante fokproducten in Saasveld

17 mrt. 2011

Topruiter Gert-Jan Bruggink en fokker en hengstenopfokker en handelaar Egbert Schep jureren maandag 21 maart de finale van het vrijspringen in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf 19.30 uur komen 24 drie- en vierjarige paarden in actie.

Deze paarden plaatsten zich tijdens twee selectiedagen voor de eindstrijd. Voor fokkers is het een mooie kans hun jonge paarden voor te bereiden op de komende keuringen, handelaren kunnen de toppers van morgen aan het werk zien.

In Saasveld verschijnen tal van interessante fokproducten in de ring. Zo zijn nakomelingen van Karandasj uit de stam van Ineke Mosman, van Argentinus uit de bekende stam van Den Hartog, van Tangelo van de Zuuthoeve uit de stam van de bekende merrie Upina, van een Canturano-merrie uit de van Ramiro Z bekende Holsteiner stam 776, van een Namelus R-merrie uit de Melusiena-stam van Stal Roelofs, van een Oramé-merrie uit de Zottie-stam, van een Stakkato uit de bekende lijn van Jos Kuiper en van Chacco Blue uit de van de hengsten Burggraaf en Acobat I, II en II bekende Holsteiner stam 1126 van de partij.

Behalve van het altijd spectaculaire vrijspringen kan het publiek maandag ook genieten van een fraaie show van dekstation, stoeterij en paardenkliniek Enterbrook. Er is een presentatie van de drie tophengsten Lucky Boy, Levantos II en Sandro Beast EB aan de hand. De laatste zal ook onder het zadel worden getoond. De betalende bezoekers van de finale krijgen een lot, waarmee tijdens de prijsuitreiking een gratis dekking naar keuze door een van de drie hengsten kan worden gewonnen.

Snow
Snow
Snow
Snow